Pravila ponašanja

Kada stignete na jezero neophodno je javiti se ribočuvarskoj službi (domaćinima) jezera. Oni će vas, ukoliko ste rezervisali mesto, uputiti na poziciju za pecanje, a ako nemate rezervaciju – ukazaće vam na potencijalna dobra mesta koja su trenutno slobodna.

Rezervaciju mesta možete obaviti pozivom na telefon 00387 65 898-846 ili na našem sajtu. Željena mesta mogu se rezervisati na najmanje 3 dana – 72h, odnosno 3 dnevne dozvole. Svi ribolovci koji žele pecati manje od tri dana mogu koristiti pozicije koje su u trenutku njihovog dolaska na jezero slobodne. Pozicije na kojima su bungalovi mogu se iznajmljivati samo uz njihovu upotrebu i to najmanje 48 h (minimalno dva noćenja i tri dozvole).

Plaćanje se obavlja unapred za sve rezervisane dane. Ukoliko ribolovac napusti poziciju pre isteka rezervacije, novac za ostatak rezervisanog perioda mu neće biti vraćen.

Na jezeru Žabar peca se sa maksimalno tri štapa. Ne postoji mogućnost doplate za četvrti. Minimalna debljina najlona 0,31 itd. Pre početka ribolova obavezna je dezinfekcija meredova (zbog Koi virusa). Primopredaja pozicije u slučaju da nova ekipa dolazi da peca na isto mesto je u 9,00h.

Izlazak sa jezera u svrhu nabavke namirnica, hrane, pića itd, dozvoljen je  svakog dana od 08-10 h i od 17-19 h. U ostalim periodima kapije na jezeru su zaključane.

Zabranjeno je voziti automobil van propisanih termina za nabavku namirnica. Do prijemne zgrade (zbog tuširanja npr.) mora se u ostalim terminima doći peške ili biciklom. Dopuna hrane za ribu (kukuruz, boile, pelete…) vrši se u istom periodu kada i nabavka namirnica. Ribočuvarska služba nije u obavezi da dostavlja hranu za ribu.

Počevši od sezone 2017, uveli smo redovno hranjenje ribe. Na svim pozicijama  postavljena je po jedna atropa uz koju se dohranjuje riba bez obzira na prisustvo ribolovaca.

To radi ribočuvarska služba i to:
nedeljom od 17 do 19 h
utorkom od 8 do 10 h
četvrtkom od 8 do 10 h

Ovo dohranjivanje veoma je bitno jer riba ima ogromnu potrebu za hranom. Naše iskustvo govori da ribolovci ne hrane dovoljno, pa smo odlučili da sprovedemo ovu meru.